Autoritatea Aeronautică Civilă a reacționat în cazul anulării mai multor zboruri de către Air Moldova

  • 13 Aprilie 2023 09:15
Autoritatea Aeronautică Civilă a reacționat în cazul anulării mai multor zboruri de către Air Moldova

În contextul anulării unei serii de zboruri din data de 12 aprilie curent, de către Air Moldova, Autoritatea Aeronautică Civilă informează că monitorizează îndeaproape situația curentă a operatorului aerian, anunță AAC.

Potrivit AAC, „motivul pentru anularea zborurilor este situația financiară precară a operatorului aerian și imposibilitatea achitării pentru serviciile prestate de către terți cum ar fi: Întreprinderea de deservire la sol ce prestează servicii de alimentare cu combustibil pentru aeronave și lessorii care au oferit în chirie, pe termen scurt, aeronave pentru a suplini capacitățile operaționale”. 

„În cazul neremedierii situației financiare în termeni proximi și suplinirii cu flotă de aeronave suficiente pentru prestarea serviciilor în care s-au angajat, compania aeriană riscă să îi fie suspendat Certificatul de Operator Aerian”, a precizat AAC într-un comunicat de presă.

Totodată, instituția a încurajat pasagerii care sunt blocați în aeroporturi să solicite asistență din partea operatorului aerian „care are obligațiunea de a oferi pasagerilor cazare și hrană până la identificarea opțiunilor de rerutare spre destinația finală”.

Pasagerii ale căror zboruri au fost anulate, pot apela Telefonul consumatorului – (022) 823583 sau își pot revendica drepturile accesând pagina oficială a AAC la rubrica „Protecția consumatorului”.

Air Moldova nu a venit deocamdată cu o reacție în acest caz.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău