Auto: Americanul Kevin Harvick, învingător în cursa NASCAR de la Pocono

  • 28 Iunie 2020 14:20
Auto: Americanul Kevin Harvick, învingător în cursa NASCAR de la Pocono

Americanul Kevin Harvick a câștigat, sâmbătă, cursa de la Pocono (Florida) din campionatul automobilistic nord-american NASCAR, la câteva zile după clasarea anchetei privind ștreangul descoperit în garajul pilotului de culoare Bubba Wallace, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Campionul 2014 în NASCAR se află deja la a treia victorie în acest sezon și ocupă primul loc în clasament cu 10 curse înainte de final.

Bubba Wallace, care s-a declarat "epuizat" de recentele evenimente, a terminat pe locul 22.

Ancheta FBI deschisă după descoperirea unui ștreang în garajul lui Bubba Wallace, la Talladega (Alabama), a stabilit că singurul pilot de culoare din NASCAR nu a fost ținta unui act rasist.

FBI a conchis, grație probelor fotografice, că frânghia agățată la poarta garajului, în formă de ștreang, a fost plasată acolo în toamna trecută, a explicat NASCAR într-un comunicat.

Descoperirea frânghiei respective a provocat un val de emoție, în contexul tensiunilor rasiale din Satele Unite. Frânghia sub formă de ștreang amintește de linșajele vizând populația de culoare în timpul perioadei sclavagistă și segregaționistă din SUA.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău