Austria va urgenta ratificarea Acordului de Asociere UE – Republica Moldova

  • 30 Iulie 2014 15:53
Austria va urgenta ratificarea Acordului de Asociere UE – Republica Moldova

Parlamentul Austriei va urgenta ratificarea Acordului de Asociere Uniunea Eurpeană – Republica Moldova.

Declarația a fost făcută de vicepreședintele Consiliului Național al Parlamentului Republicii Austria, Karlheinz Kopf, în cadrul întrevederii cu președintele Parlamentului, Igor Corman.  

Karlheinz Kopf a dat asigurări că Parlamentul Republicii Austria nu numai că va include pe agenda legislativă din toamnă ratificarea Acordului de Asociere Republica Moldova-UE, dar va convinge și alte state membre UE să ratifice în mod prioritar Acordul de Asociere. 

În cadrul întrevederii au fost discutate și aspecte legate de impulsionarea relațiilor comerciale și economice dintre Republica Moldova și Austria. Până în prezent, în Republica Moldova au fost implementate 22 de proiecte în valoare totală de aproximativ 19 milioane de euro prin intermediul Agenției pentru Dezvoltare a Austriei în domenii precum buna guvernare, consolidarea capacităților instituționale, învățământul profesional, aprovizionarea cu apă.

Până în prezent 5 state au ratificat Acordului de Asociere Uniunea Eurpeană – Republica Moldova: România, Estonia, Letonia, Lituania și Bulgaria.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău