Austria | Un virus informatic a paralizat funcționarea unui hotel de lux

  • 31 Ianuarie 2017 16:26
Austria | Un virus informatic a paralizat funcționarea unui hotel de lux

Hotelul de lux Romantik Seehotel Jagerwirt din Austria a fost ținta unor atacuri informatice repetate, care au vizat în principal folosirea cardurilor de acces în camere, informează luni site-ul publicației franceze Le Figaro.

Hotelul — situat pe malul Lacului Turrach, în Alpii austrieci — se confruntă de șase luni cu un coșmar cibernetic. La 6 decembrie, hotelul a suferit un atac care i-a paralizat sistemul informatic, blocând posibilitatea de a crea de noi carduri pentru a avea acces la camere, în plin început de sezon. "Am fost atacați o dată la două luni din vara trecută", a declarat pentru Le Figaro proprietara hotelului, Christina Brandstätter, scrie AGERPRES.

"Pirații informatici ne-au amenințat cu dezvăluirea datelor, dacă nu vom plăti 2 Bitcoini (aproximativ 1.700 de euro)", a povestit ea.

Prin urmare, proprietarii au plătit suma stabilită infractorilor pentru ca sistemul informatic să funcționeze din nou și să fie capabil să creeze carduri de acces pentru clienții noi. Acest lucru nu i-a împiedicat însă pe infractori să recidiveze, sâmbătă, 28 ianuarie, pentru a ataca a patra oară hotelul, de data aceasta fără succes.

Poliția austriacă a deschis o anchetă pentru a afla cine sunt autorii atacurilor. De partea lor, proprietarii hotelului au modernizat toate echipamentele informatice și beneficiază în acest moment de protecția unor servicii de securitate cibernetică, al căror cost s-a situat la câteva mii de euro. "Ne propunem să revenim la sistemul tradițional cu cheie atunci când vom efectua viitoarele lucrări de renovare la hotel", a precizat Christina Brandstätter.

Pe de altă parte, proprietara hotelului s-a declarat îngrijorată de propagarea în presă a unor informații false privind atacul cibernetic din decembrie. "Unele mass-media au susținut că 180 de persoane au fost blocate în camere, însă nu a fost niciodată cazul", a subliniat ea.

Informația a apărut inițial pe site-ul austriac Thelocal.at, pe baza informațiilor oferite de Central European News, o agenție de știri britanică, ce furnizează în mod regulat povești senzaționale pentru tabloide ca Daily Mirror și Daily Mail. În cele din urmă site-ul a retractat informația, însă știrea cu clienții blocați în camere circulase deja pe internet.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău