Austria | O persoană a fost arestată în scandalul de corupție care îl vizează pe Sebastian Kurz (media)

  • 12 Octombrie 2021 15:07
Austria | O persoană a fost arestată în scandalul de corupție care îl vizează pe Sebastian Kurz (media)

Autoritățile austriece au reținut marți, conform media, o angajată a unui institut de sondare a opiniei publice, suspectată că a distrus probe, fiind vorba de prima arestare în ancheta pentru corupție care l-a determinat pe Sebastian Kurz să demisioneze din poziția de cancelar, relatează AFP, citat de Agerpres.

"Ea este reținută de către parchet în calitate de acuzată în cazul de corupție în care este implicat fostul cancelar Sebastian Kurz", scrie cotidianul Der Standard.

Ea "ar fi șters hard-disk-ul calculatorului său" înainte de perchezițiile desfășurate săptămâna trecută de către parchet, adaugă publicația.

"Motivul arestării este riscul de complicitate" cu alte persoane implicate, conform aceleiași surse.

Contactat de AFP, parchetul anticorupție a precizat că "nu are permisiunea" să se exprime "despre anchetele în desfășurare".

Agenția austriacă de presă APA a confirmat informația, citând "avocați și medii guvernamentale"

Miercuri, parchetul a lansat ample percheziții în cadrul unei anchete legate de suspiciuni de deturnare de fonduri publice între 2016 și 2018 de apropiați ai conservatorului Sebastian Kurz.

Această deturnare de fonduri a avut ca scop finanțarea apariției unor sondaje de opinie falsificate și o acoperire mediatică elogioasă a sa, în media unui influent grup de presă austriac.

Scandalul l-a constrâns pe Kurz, în vârstă de 35 de ani, să demisioneze sâmbătă din postul de cancelar. El este acuzat de corupție.

El a fost înlocuit de un apropiat, fostul ministru de externe Alexander Schallenberg.

Conform parchetului, zece persoane sunt vizate de investigații, între care două femei care lucrau pentru respectivul institut de sondare a opiniei publice. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău