Austria: Crucea Roșie critică instalarea unor tabere de corturi pentru refugiați

  • 15 Mai 2015 17:38
Austria: Crucea Roșie critică instalarea unor tabere de corturi pentru refugiați

Crucea Roșie a criticat vineri, 15 mai, proiectul instalării unor tabere de corturi pentru solicitanții de azil în Austria.

Proiectul a fost anunțat de guvernul austriac în această săptămână din cauza numărului mare de imigranți, relatează AFP.

'Pentru noi, este vorba despre cea mai proastă soluție', a reacționat secretarul general al Crucii Roșii din Austria, Werner Kerschbaum, reamintind, în marja unei reuniuni de criză la Viena, că Austria este 'una dintre cele mai bogate din lume' și nu duce lipsa unor soluții de cazare pentru refugiați.

Guvernul austriac are în vedere instalarea a trei tabere de corturi în țară, un plan prezentat de ministrul de interne democrat-creștin Johanna Mikl-Leitner, ca 'ultimă opțiune' posibilă pentru a găzdui solicitanții de azil.

Numărul imigranților care ajung în Europa a crescut semnificativ, în special din cauza conflictului din Siria, și circa 300 dintre aceștia ajung zilnic în Austria, o țară cu 8,5 milioane de locuitori.

Conform statisticilor guvernului austriac, în primele trei luni ale anului în curs au sosit în Austria încă 10.207 refugiați, proveniți în special din Siria, Kosovo, Afganistan și Irak, în perioada similară a anului trecut acest număr fiind de 4.088.

Organizația catolică Caritas, care găzduiește un număr mare de imigranți în Austria, a denunțat de asemenea planul guvernamental, afirmând că oferirea unei acoperiș adevărat pentru toți solicitanții de azil rămâne 'o sarcină ce poate fi gestionată'.

Austria este una dintre țările care sprijină sistemul de cote obligatorii de repartizare a refugiaților între statele membre ale blocului comunitar, propus miercuri de Comisia Europeană (CE). Conform unei estimări preliminare obținute pe surse de agenția Reuters, Austria ar urma să fie obligată să găzduiască 2,62% din refugiații sosiți în UE, sau 2,68%, potrivit agenției EFE, procent considerat 'enorm' de ministrul austriac de interne, care afirmă că în țara sa se află în prezent 5% din refugiații sosiți în Europa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău