Australia - Perspectivă sumbră pentru Marea Barieră de Corali, avertizează autoritatea care administrează reciful

  • 30 August 2019 12:10
Australia - Perspectivă sumbră pentru Marea Barieră de Corali, avertizează autoritatea care administrează reciful

Marea Barieră de Corali din Australia se va confrunta cu un viitor sumbru în lipsa unor măsuri urgente pentru combaterea schimbărilor climatice, avertizează un raport dat publicității vineri de autoritatea care administrează reciful, potrivit DPA, preluat de Agerpres.

Autoritatea Parcului Marin al Marii Bariere de Corali a precizat în cea de-a treia sa prognoză pe cinci ani că schimbările climatice reprezintă cea mai mare amenințare pentru sănătatea recifului, cel mai mare ecosistem coralifer din lume.

Dezvoltarea din zona de coastă, deversările dinspre zona de uscat și anumite activități umane cum ar fi pescuitul ilegal reprezintă celelalte amenințări, se mai precizează în raport.

"Măsuri semnificative la nivel global pentru combaterea schimbărilor climatice sunt esențiale pentru încetinirea ritmului în care se deteriorează ecosistemul recifului, cât și pentru administrarea valorii și sprijinirea construcției acestuia", se mai precizează în raport.

''Perspectiva generală în ceea ce privește Marea Barieră de Corali este foarte sumbră'', a precizat Ian Poiner, directorul autorității care administrează reciful. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău