Australia | Incendiul de vegetație de la periferia Perth, izolat de pompieri, dar în continuare activ

  • 06 Februarie 2021 20:20
Australia |  Incendiul de vegetație de la periferia Perth, izolat de pompieri, dar în continuare activ

Pompierii care se luptă cu un incendiu de vegetație devastator care a distrus 86 de case de la periferia orașului Perth, capitala statului Australia de Vest, speră că ploile torențiale prognozate în acest weekend îi vor ajuta la stingerea flăcărilor, a anunțat sâmbătă autoritățile, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Mii de persoane din Perth au fost nevoite să își părăsească locuințele, complicând un lockdown de cinci zile impus luni în capitala statului după ce Australia de Vest a detectat primul său caz de infectare cu noul coronavirus din ultimele zece luni.

 

Foto: (c) RICHARD WAINWRIGHT/EPA

Comisarul Darren Klemm din cadrul serviciului de pompieri și situații de urgență al statului Australia de Vest a declarat că incendiul a fost izolat, ceea ce înseamnă că pompierii au reușit să limiteze propagarea flăcărilor, însă este încă activ.

"Ne așteptăm ca o ploaie ușoară să înceapă în această după-amiază, însă ploaia abundentă, cea care ne va ajuta cu adevărat, va avea loc abia mai târziu în această seară și mâine", a explicat Klemm sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă televizată.

"Dar devastarea provocată (de incendiu)... ne va afecta o perioada lungă de timp", a adăugat el.

 

Foto: (c) RICHARD WAINWRIGHT/EPA

Originile incendiului nu au fost încă stabilite, însă Klemm a dat de înțeles că nu este considerat un eveniment suspect.

Premierul statului Australia de Vest, Mark McGowan, a avertizat ca intemperiile aduc noi riscuri, cum ar fi căderea copacilor și alte pericole.

 

Foto: (c) RICHARD WAINWRIGHT/EPA

Flăcările amintesc de zecile de incendii de vegetație care au făcut ravagii anul trecut în estul, sudul și vestul Australiei și au mistuit peste 12,6 milioane de hectare - aproape cât suprafața Greciei. Peste 3.000 de locuințe au fost distruse, iar 33 de persoane au murit.

 

Foto: (c) RICHARD WAINWRIGHT/EPA

Perth, un oraș cu două milioane de locuitori, unde a fost raportat un singur caz de coronavirus, în urmă cu o săptămână, a ieșit vineri dintr-o carantină de cinci zile asociată COVID-19 după ce nu a fost raportat niciun alt caz de infectare în acest interval. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău