Australia | Ciclonul Seroja a distrus mai multe case și a lăsat fără curent zeci de mii de locuințe

  • 12 Aprilie 2021 14:07
Australia | Ciclonul Seroja a distrus mai multe case și a lăsat fără curent zeci de mii de locuințe

Un ciclon tropical care s-a abătut asupra coastei de vest a Australiei a distrus mai multe case și a lăsat fără electricitate zeci de mii de locuințe în timpul nopții, scăzând în intensitate luni dimineață, informează Reuters.

Potrivit responsabililor locali, circa 70% din structurile din orașul de coastă Kalbarri, situat la aproximativ 500 de kilometri la nord de capitala statului Australia de Vest, Perth, au fost avariate atunci când furtuna de categoria a treia a atins uscatul duminică seara.

"Distrugerile provocate de ciclonul Seroja sunt generalizate și severe", a declarat reporterilor premierul statului Australia de Vest, Mark McGowan.

Circa 40% din pagube au fost catalogate drept "majore", au indicat serviciile de urgență din Western Australia.

Pe moment nu au fost raportate decese sau persoane rănite grav.

Eforturile de revenire la normal sunt în curs de desfășurare, odată cu trecerea celui mai mare pericol, a precizat McGowan. Cu toate acestea, circa 31.500 de clienți sunt încă privați de electricitate, o revenire la normal putând dura și câteva zile.

Ciclonul tropical Seroja a fost retrogradat după ce a atins uscatul la furtună de categoria a doua, apoi la furtună tropicală, însoțită însă de ploi abundente și vânturi puternice.

Regiunea era în alertă maximă din cauza furtunii în contextul în casele nu au fost construite pentru a rezista la cicloane tropicale, care de obicei nu avansează atât de mult spre sud.

"Acesta este un eveniment meteo rar pentru populația din sudul și estul Australiei de Vest", a declarat Biroul de Meteorologie.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău