Australia: A început campania de vaccinare împotriva COVID-19

  • 21 Februarie 2021 09:05
Australia: A început campania de vaccinare împotriva COVID-19

Membrii guvernului australian au fost printre primele persoane care au primit o doză de vaccin împotriva COVID-19 duminică, când a început campania de vaccinare în Australia, relatează France Presse, preluat de Agerpres.


Prim-ministrul Scott Morrison a fost vaccinat cu o doză de Pfizer/BioNTech într-un centru medical din nord-vestul orașului Sydney, în cadrul unei operațiuni destinate să sporească încrederea publicului.

Jane Malysiak, o femeie de 80 de ani care trăiește într-un centru de îngrijire pentru vârstnici, a fost primul locuitor al imensei insule-continent care a primit vaccinul, urmată de îngrijitori și înalți responsabili.

Operațiunea are loc după manifestații anti-vaccinare care au avut loc în marile orașe australiene, cu participarea a mii de persoane. Poliția din Melbourne a făcut mai multe arestări, potrivit canalului ABC.

Potrivit unui sondaj realizat de Australian National University, aproape 22% dintre australieni au declarat că nu intenționează să se vaccineze, cifră ce a crescut în ultimele luni.

Această campanie de vaccinare a început la câteva luni după cea a multor țări.

Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost aprobat în ianuarie, iar cel al Oxford/AstraZeneca în urmă cu câteva zile.

Până acum, Australia a gestionat relativ bine epidemia, înregistrând aproape 29.000 de cazuri și 909 decese la o populație de 25 milioane de locuitori.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău