Aureliu Ciocoi respinge afirmațiile lui Igor Dodon privind procurarea a jumătate de milion de doze de vaccin Sputnik-V și spune că nu există nicio confirmare că Moscova ar dona un lot de seruri

  • 08 Aprilie 2021 08:29
Aureliu Ciocoi respinge afirmațiile lui Igor Dodon privind procurarea a jumătate de milion de doze de vaccin Sputnik-V și spune că nu există nicio confirmare că Moscova ar dona un lot de seruri

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, îi aruncă mănușa liderului PSRM, Igor Dodon și spune că, oficial, nu există nicio confirmare a donației de 180 de mii de doze de vaccin Sputnik-V, donație anunțată de Dodon în timpul vizitei în Federația Rusă, transmite IPN.MD. 

„Nu avem un document oficial din partea partenerilor din Federația Rusă care să reprezinte o confirmare referitor la donația de vaccinuri Sputnik-V pentru Republica Moldova. Dar din discuțiile pe care le avem cu fondul din Federația Rusă care gestionează livrările acestui vaccin, știm că Rusia acumulează numărul declarat de vaccinuri”, a spus Aureliu Ciocoi.

Aureliu Ciocoi respinge și afirmațiile liderului PSRM, potrivit căruia Republica Moldova ar putea procura jumătate de milion de doze de vaccin Sputnik-V din Federația Rusă.

„Banii publici, cele 137 milioane de lei pe care le-am strâns cu mare dificultate din toate colțurile bugetului, vor merge pentru procurarea diferitor vaccinuri. Prioritatea noastră este să asigurăm o diversitate de vaccinuri. La moment sunt omologate 4 tipuri de vaccinuri, AstraZeneca producția India, AstraZeneca producția Coreea de Sud, Pfizer și Sputnik-V. Noi vom căuta să procurăm din banii publici aceste 4 tipuri de vaccinuri”, a mai spus Aureliu Ciocoi.

Recent, Parlamentul de la Chișinău a aprobat simplificarea procedurii de procurare a vaccinurilor, astfel scurtând perioadele de timp necesare pentru achiziționarea serului. Pentru procurarea vaccinului anti-COVID-19, a fost identificată suma de 137 milioane de lei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău