Aureliu Ciocoi a participat la Reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai statelor membre ale Inițiativei Central Europene

  • 23 Iunie 2021 14:16
Aureliu Ciocoi a participat la Reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai statelor membre ale Inițiativei Central Europene

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, a participat astăzi la Reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai statelor membre ale Inițiativei Central Europene (ICE), care s-a desfășurat în format de videoconferință, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

Evenimentul cu tematica „Conturarea viitorului Europei, dezvoltarea unei regiuni prospere – extindere, aliniere, redresare" este organizat de Muntenegru, în calitate de președinte în exercițiu al organizației, scrie sursa citată.

În cadrul reuniunii, oficialii au trecut în revistă principalele evoluții politice din regiune și au discutat despre modalitățile de consolidare a parcursului european al statelor din Balcanii de Vest și Parteneriatul Estic, precum și căile de redresare economică în perioada post-COVID.

În luarea sa de cuvânt, ministrul Aureliu Ciocoi a salutat inițiativele lansate în cadrul ICE, care vizează redresarea post-COVID în domeniul sănătății și cel economic. În același timp, au fost apreciate intențiile organizației de a consolida interacțiunea transfrontalieră în domenii care vizează mediul, știința și conectivitatea, acordând, de asemenea, o atenție specială tinerilor.

Referitor la procesul de integrare europeană, Aureliu Ciocoi a accentuat interesul Republicii Moldova de a continua agenda de reforme și de modernizare a statului, subliniind inclusiv valoarea adăugată a proiectelor ICE în această direcție.

În cadrul reuniunii au fost adoptate decizii care vizează activitatea Organizației și un Comunicat comun referitor la angajamentul participanților pentru implementarea obiectivelor strategice ale ICE: integrare europeană și cooperare pentru dezvoltarea durabilă a țărilor ICE, în special în vederea combaterii consecințelor post-COVID.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău