Peste 3 000 de arbori doborâți au fost evacuați din Chișinău

  • 15 August 2022 14:32
Peste 3 000 de arbori doborâți au fost evacuați din Chișinău

Peste 3 000 de arbori doborâți de precipitațiile puternice și vântul din 9 august au fost evacuați din Chișinău, a anunțat șeful întreprinderii municipale „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”, Victoria Covali, la ședință operativă a serviciilor municipale, transmite IPN.

Autoritățile municipale au anunțat că, în prezent, continue lucrările de curățare a curților blocurilor. În același timp, sunt realizate intervenții la rețeaua electrică. Consecințele intemperiei urmează a fi lichidate până la finele acestei săptămâni.

„Astăzi sunt antrenați 206 muncitori, șase echipe de defrișători și toată tehnica de care dispunem. Vrem să înlăturăm consecințele nefaste cauzate de aceste intemperii. Nu s-au efectuat tăieri sanitare ani de zile. Venim cu propunere de înlăturare a mai multor arbori. care pot genera pagube materiale și umane, spune Victoria Covali.

Potrivit funcționarului, în urma lucrărilor de tăiere și evacuare, au fost colectate peste 370 metri cubi de masă lemnoasă.

„În prezent, muncitorii desfășoară lucrări de curățare în curțile blocurilor. Specialiștii au stabilit că în urma ploii și vântului puternic starea arborilor este foarte precară. În cazul în care vor exista noi cataclisme, urmările pot fi grave. De aceea, în scurt timp vom efectua noi lucrări de curățare și defrișare”, a spus Victoria Covali.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău