Audieri privind frauda bancară | Clasa politică a luat ca paravan comisia condusă de Reidman. A fost un complot împotriva statului

  • 18 Iulie 2019 17:46
Audieri privind frauda bancară | Clasa politică a luat ca paravan comisia condusă de Reidman. A fost un complot împotriva statului

Membrii Comisiei parlamentare pentru investigarea fraudei bancare consideră că în anul 2013 ar fi existat o înțelegere între diferiți actori politici de la Guvern și Parlament, care ar fi dus ulterior la devalizarea sistemului bancar din R. Moldova. Concluzia a fost făcută după audierea lui Oleg Reidman, care a condus anterior Comisia de anchetă pentru examinarea modului de administrare a pachetului deținut de stat la Banca de Economii.

Președintele actualei comisii parlamentare de investigare a fraudei bancare, Alexandru Slusari, susține că anterior în Parlament s-a investigat doar situația managementului de la Banca de Economii, nu și cea a acționarilor.

„Raportul Comisiei conduse de Oleg Reidman s-a redus la examinarea situației de la Banca de Economii, doar la capitolul management, eliberarea creditelor. Nu s-a discutat situația cu acționarii, inclusiv atacul raider. Acest raport nu conține nicio recomandare cu putere juridică. Acest raport a fost examinat ulterior în Parlament. Așa s-a acoperit clasa politică. Clasa politică a luat ca paravan acea comisie condusă de domnul Reidman. A fost un complot împotriva statului, împotriva securității economice, un complot la nivelul așa-ziselor elite politice.”

Săptămâna viitoare în cadrul Comisii pentru investigare a fraudei bancare sunt așteptați la audieri fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei(BNM), Dorin Drăguțan și ex-viceguvernatorul BNM, Emma Tăbârță.

Tot săptămâna viitoare, la audieri sunt așteptați din nou deputații democrați Sergiu Sârbu și Vladimir Vitiuc, care urmau să participe la audierile de astăzi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău