Au fost reluate cercetările la iazul în care au fost depistate fragmente de metal care par a fi de la o rachetă

  • 28 Septembrie 09:24
Au fost reluate cercetările la iazul în care au fost depistate fragmente de metal care par a fi de la o rachetă

Cercetările de la iazul dintr-o localitate din raionul Anenii Noi, unde ieri au fost depistate fragmente neidentificate, au fost reluate în această dimineață. La fața locului lucrează echipa tehnico-explozivă a Ministerului Afacerilor Interne, dar și specialiștii de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, care efectuează lucrări subacvatice. Geniștii Armatei Naționale nu au fost solicitați la fața locului.

Contactată de IPN, Olivia Melnic, consultant superior al Direcției informare, comunicare cu mass-media, protocol și ceremonial al MAI, a declarat că autoritățile au fost alertate miercuri cu privire la prezența unor fragmente neidentificate în lacul din apropierea localității Fârlădeni. Originea acestor fragmente rămâne deocamdată necunoscută. Specialiștii continuă verificările.

„Perimetrul este încercuit, efectuându-se cercetările de rigoare. Vom oferi detalii suplimentare pe măsură ce investigația de la fața locului avansează”, a mai spus Olivia Melnic.

Ofițerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu, a declarat pentru IPN că miercuri, la fața locului, s-au deplasat salvatorii pentru a efectua lucrări pe apă, dar și misiuni subacvatice pentru extragerea în siguranță a fragmentelor. Din motive de securitate, pe parcursul nopții lucrările au fost suspendate, acestea fiind reluate în această dimineață. Scafandrierii utilizează tehnică suplimentară pentru a ajuta specialiștii în realizarea misiunii.

„Acordăm suportul necesar organelor competente în investigarea cazului. De asemenea, au fost luate toate măsurile necesare pentru a asigura siguranța cetățenilor”, a menționat Liliana Pușcașu.

Inițial, în spațiul public apăruse informații precum că bucățile depistate în iaz ar fi fragmente ale unei rachete. Contactată de IPN, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Ala Diaconu, a precizat că la fața locului geniștii Armatei Naționale nu au fost solicitați.

Primarul interimar al localității Hârbovăț, Ivan Croitor, a declarat că lacul este în apropierea localității Fârlădeni, dar este gestionat de către un localnic din Hârbovăț. Persoana care are grijă de lac a observat ceva suspect în apă. Ca urmare, au fost sesizate organele de drept. Zona a fost izolată, iar cetățenii nu au acces.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
-1,15
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:5,66 m/s
Sun
2
Mon
3
Tue
3
Wed
4
Thu
7
Arhivă Radio Chișinău