Au fost aprobate primele cereri depuse prin intermediul noului program „Credit Agricol de Urgență”

  • 07 Martie 12:19
Au fost aprobate primele cereri depuse prin intermediul noului program „Credit Agricol de Urgență”

Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) a aprobat primele cereri depuse prin intermediul noului Produs de garantare „Credit Agricol de Urgență”. Inițiativa lansată la data de 1 martie curent reprezintă un sprijin solid pentru întreprinderile agricole micro și mici angajate în cultivarea cerealelor, transmite MOLDPRES cu referire la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA).

Potrivit sursei citate, beneficiarii acestui program au acces rapid la credite în valoare de până la 500 000 de lei (25 de mii de euro), cu o garanție de 90% din partea Fondului de Garantare a Creditelor, administrat de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului.

Resursele financiare puse la dispoziție vor fi utilizate pentru achiziționarea de semințe, combustibil, îngrășăminte, servicii mecanizate și suport financiar pentru costurile de muncă asociate lucrărilor agricole desfășurate în sezonul primăverii. „Procedura de solicitare a garanțiilor din partea ODA este complet automatizată și are loc prin intermediul băncilor partenere.  Solicitanții sunt îndemnați să acceseze creditele garantate prin intermediul uneia dintre cele 11 bănci partenere din țară”, explică Ministerul Agriculturii.

Produsul de garantare „Credit Agricol de Urgență" a fost conceput și dezvoltat de către Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului la inițiativa Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. Produsul va fi disponibil și operațional până la data de 31 mai 2024.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
29,4
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:1,03 m/s
Tue
23
Wed
25
Thu
26
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău