Atrocități la Alep | ONU deține informații că trupele lui Assad execută civili pe străzi

  • 13 Decembrie 2016 16:25
Atrocități la Alep | ONU deține informații că trupele lui Assad execută civili pe străzi

În cadrul Organizației Națiunilor Unite se vorbește despre primirea de rapoarte îngrijorătoare de la Alep. Forțele guvernamentale din Siria ar fi început sa execute pe străzi civili neînarmați.

„Radio Liberty”, citat de Pagina de Rusia.ro, scrie ca, la data de 13 decembrie, la biroul ONU pentru Drepturile Omului au sosit dovezi că 82 de civili, inclusiv 11 femei și 13 copii, au fost uciși în cele patru zone ale orașului cucerite de trupele lui Assad.

Reprezentantul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Rupert Colville, a declarat că crimele au fost comise în ultimele câteva zile, adăugând că numărul celor executati extrajudiciar ar putea fi mult mai mare.

Rebelii, care controlau partea de est a Alepului în ultimii patru ani, au pierdut acum controlul asupra întregului teritoriu. Pe 12 decembrie, consilieril ONU pentru afaceri umanitare, Jan Egeland, a anuntat despre atrocitățile comise în estul Alepului de către forțele guvernamentale siriene.

Între timp, Rusia declară că forțele lui Assad au adopatat o ”atitudine umană” nu numai față de populația civilă de la Alep, dar și față de rebelii anti-guvernamentali (sic!).

Începând cu anul 2012, Alep a fost împărțit între forțele guvernamentale siriene, care controlau partea de vest a orașului, și de insurgenți, care au pus sub controlul lor partea de est a orasului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău