Atragerea investițiilor românești în Republica Moldova, prioritate pentru Guvernul României

  • 30 Iunie 2021 09:58
Atragerea investițiilor românești în Republica Moldova, prioritate pentru Guvernul României

Atragerea investițiilor românești în Republica Moldova reprezintă o prioritate pentru Guvernul României. Declarații în acest sens au fost făcute de Adrian Dupu, secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova, după o întâlnire cu bordul de conducere al Asociației Investitorilor din România în Moldova, transmite infoprut.ro.

La respectiva întâlnire a participat și Daniel Ioniță, ambasadorul României la Chișinău. În cadrul discuțiilor au fost abordate problemele cu care se confruntă businessul românesc în Republica Moldova dar și oportunitățile care există, precizează sursa citată

Atragerea investițiilor românești în Republica Moldova dar și respectarea intereselor investitorilor români sunt o prioritate pentru Guvernul României. Investițiile românești în Moldova, pe lângă faptul ca oferă locuri de muncă și contribuie la bugetul local, reprezintă și un model de bune practici pentru antreprenorii locali. Businessul românesc este totodată nu doar un promotor al produselor și serviciilor romanești, dar și al României per ansamblu”, a subliniat Adrian Dupu.

Totodată, secretarul de stat a mai remarcat că, alături de acțiunile de sprijin generate de Guvernul României, investitorii români din Republica Moldova sunt un element ce maximizează relațiile privilegiate bazate pe o comunitate de limbă, de cultură, de istorie și de tradiții și sunt fundamentate pe un Parteneriat Strategic menit să susțină parcursul European al Republicii Moldova.

Amintim că  la sfârșitul lunii mai, Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova în parteneriat cu Uniunea Națională a Patronatului Român și Biroul de Promovare Comercial-Economică de pe lângă Ambasada României la Chișinău au organizat conferința de afaceri „Republica Moldova – destinație pentru investițiile românești”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău