Atentat sinucigaș în Pakistan, soldat cu cel puțin patru morți și 19 răniți

  • 25 Noiembrie 2017 13:12
Atentat sinucigaș în Pakistan, soldat cu cel puțin patru morți și 19 răniți

Cel puțin patru persoane au fost ucise și alte 19 au fost rănite, sâmbătă, într-un atentat sinucigaș în Quetta, capitala Balucistanului, o extrem de instabilă provincie din sud-vestul Pakistanului, au anunțat surse concordante, informează AFP.

Circumstanțele atentatului, care a avut loc în cartierul Sariab, nu sunt deocamdată cunoscute cu precizie. Ținta pare să fi fost un vehicul al Frontier Corps, un grup paramilitar însărcinat cu securizarea frontierei occidentale a țării, a precizat Naseeb Ullah, oficial al poliției. "Patru persoane au fost ucise și alte 19 au fost rănite, dintre care patru se află într-o stare critică", a declarat acesta pentru AFP.

Quetta este capitala provinciei Balucistan, ce se învecinează cu Iranul. Această provincie este cea mai săracă din Pakistan, în pofida zăcămintelor de hidrocarburi și minereuri, dar și cea mai instabilă. În afară de grupurile separatiste din Balucistan, și insurgenți islamiști încearcă să se infiltreze în provincie, una dintre principalele zone de violență sectară.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
28,29
Cer fragmentat
Umiditate:64 %
Vint:6,17 m/s
Sat
24
Sun
26
Mon
24
Tue
25
Wed
26
Arhivă Radio Chișinău