Atentat dejucat în Ucraina | Un bărbat plănuia să intre în mulțime cu un camion

  • 30 Decembrie 2016 16:03
Atentat dejucat în Ucraina | Un bărbat plănuia să intre în mulțime cu un camion

Poliția ucraineană a arestat vineri un bărbat de 31 de ani suspectat de o dublă crimă și despre care se crede că plănuia să intre în mulțime cu un camion, într-o încercare de a copia atacul de la Berlin de la 19 decembrie, scrie Agerpres.

Polițiștii au anunțat că bărbatul ar fi ucis o femeie și pe fiica sa într-un sat din regiunea Odesa, a incendiat două case și a furat un camion. Suspectul s-a ascuns într-o casă părăsită până când polițiștii i-au dat de urmă.

Oamenii legii au fost alertați de un amic al suspectului, care a sunat la poliție și a spus că bărbatul avea de gând să intre cu camionul într-o mulțime așa cum a făcut și atacatorul de la Berlin.

Mai mult, o purtătoare de cuvânt a poliției ucrainene a spus că bărbatul ar fi strigat către polițiști că "Odesa va plânge, voi intra în oraș cu camionul."

Atacul din capitala germană a lăsat în urmă 12 victime și 56 de răniți. Un incident similar, la Nisa, în Franța, a ucis în vara lui 2016 86 de oameni și a rănit 400.

Capitalele europene au luat măsuri de securitate sporite cu ocazia evenimentelor de Anul Nou, au ridicat bariere de beton și au mărit numărul polițiștilor după atacul de la Berlin. Și autoritățile de la New York au anunțat că vor lua măsuri de securitate pentru a proteja populația de un eventual atac terorist.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Sun
26
Mon
27

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău