Atelier de creație pentru tineri, dedicat Zilei Internaționale a Drepturilor Omului. Cele mai bune 10 lucrări vor fi expuse la Parlament

  • 08 Noiembrie 2019 14:05
Atelier de creație pentru tineri, dedicat Zilei Internaționale a Drepturilor Omului. Cele mai bune 10 lucrări vor fi expuse la Parlament

Peste 30 de tineri din diferite regiuni ale Republicii Moldova vor participa la un atelier de creație „Drepturi cu Voce Tare – Rolul tinerilor în asigurarea drepturilor omului”, unde vor elabora postere motivaționale dedicate Zilei Internaționale a Drepturilor Omului.

Atelierul este organizat de Parlamentul Republicii Moldova, în parteneriat cu PNUD, UN Women, Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) sâmbătă, 9 noiembrie 2019, începând cu ora 10:00, la Centrul Național de Inovații Digitale în Educație ”Clasa Viitorului” (UPS „Ion Creangă”, bloc 1, str. I. Creangă 1, Chișinău).

La atelier s-au înscris tineri cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani. Aceștia vor fi ghidați în realizarea lucrărilor de Nicoleta Vacaru, artistă contemporană și Alex Buretz, caricaturist și ilustrator. Timp de trei ore, tinerii vor exprima prin desen viziunea lor față de dreptul la un mediu sănătos, egalitate și nediscriminare între femei și bărbați, fete și băieți și la tema ”Toate ființele umane se nasc libere și egale în demnitate și în drepturi”. 

10 cele mai bune lucrări vor fi expuse la Parlament, pe data de 10 decembrie, când este marcată Ziua Internațională a Drepturilor Omului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:4,12 m/s
Sat
18
Sun
16
Mon
13
Tue
17
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău