ATACURI cu bombă în Afganistan: Cel puțin 15 morți

  • 10 Aprilie 2015 11:49

Cel puțin 15 civili au fost uciși vineri în Afganistan, în două atacuri cu bombă, dintre care unul a fost un atentat sinucigaș care a vizat un convoi al NATO și a fost revendicat de rebelii talibani, informează Agerpres.

Cele două atacuri au avut loc în provinciile Nangarhar (est) și Ghazni (sud-est), două regiuni unde sunt foarte bine infiltrați talibanii, care luptă, încă din 2008, împotriva guvernului afgan și aliaților săi din NATO.

Atacul cel mai sângeros a avut loc pe un drum din Ghazni, unde o bombă a explodat la trecerea unui microbuz ce transporta numeroși civili. 'Cel puțin 12 oameni au fost uciși, iar vehiculul a luat foc', a declarat Mohammad Ali Ahmadi, viceguvernatorul provinciei.

În dimineața zilei de vineri, cel puțin trei alți civili au fost uciși într-un atentat sinucigaș ce viza un convoi al NATO, lângă aeroportul din Jalalabad, principalul oraș din estul țării, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliției din provincie, Hazrat Hussain Mashriqiwal, anunțând acest prim bilanț.

De asemenea, în acest atac au fost răniți patru civili, a adăugat Mashriqiwal, subliniind că bilanțul ar putea crește.

Atacul ce viza un convoi al NATO a fost revendicat de purtătorul de cuvânt al rebelilor talibani, Zabihullah Mujahid, care a a afirmat că mai mulți soldați americani au fost uciși sau răniți în atac.

După ce a coaliția militară occidentală din Afganistan a numărat, în 2010, peste 140.000 de soldați, forța NATO a început să se retragă în mod progresiv din această țară. În prezent, ea numără puțin peste 12.000 de doldați, majoritatea americani, însărcinați cu consilierea și formarea forțelor afgane în lupta acestora împotriva talibanilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău