Atacul din Manchester | Poliția britanică a eliberat trei dintre cei 14 suspecți reținuți

  • 31 Mai 2017 18:39
Atacul din Manchester | Poliția britanică a eliberat trei dintre cei 14 suspecți reținuți

Poliția britanică a eliberat trei dintre cei 14 suspecți reținuți în investigația privind atacul cu bombă care a avut loc în sala de concerte Manchester Arena, în urma căruia 22 de persoane au fost ucise și peste 100 au fost rănite, relatează site-ul agenției The Associated Press.

Cei trei bărbați au fost eliberați fără acuzații și au vârste cuprinse între 20 și 37 de ani. 11 bărbați rămân în arest, fiind suspectați de acte de terorism. Printre aceștia se află și Ismail Abedi, unul dintre frații atentatorului.

Anchetatorii au mai anunțat că datele strânse până în prezent indică faptul că atentatorul sinucigaș Salman Abedi a acționat de unul singur, asamblându-și dispozitivul exploziv.

"În urma analizării imaginilor de pe camerele de supraveghere și a altor dovezi, Abedi a desfășurat majoritatea achizițiilor pentru componentele de bază ale bombei. Multe dintre aceste acțiuni au fost efectuate pe durata celor patru zile de când el a aterizat în Marea Britanie și până a comis acest atac îngrozitor", a declarat Russ Jackson, șeful unității de combatere a terorismului din Northwest.

Potrivit informațiilor poliției, Salman Abedi a ajuns în Marea Britanie din Libia pe 18 mai. Anchetatorii încearcă să reconstituie acțiunile întreprinse de Abedi înainte de a detona o bombă ascunsă într-un rucsac, în sala de concert, precum și să găsească o valiză albastră pe care atentatorul ar fi folosit-o înaintea atacului și care a fost surprinsă pe camerele de supraveghere.

După atacul cu bombă de marți, 23 mai, nivelul de alertă din Marea Britanie a fost redus de la "critic" la "sever", iar militarii detașați în sprijinul poliției au fost retrași treptat.

Serviciul britanic de informații interne, MI5, desfășoară o anchetă internă privind modul în care au fost gestionate avertismentele din partea apropiaților lui Salman Abedi, autorul atentatului de la Manchester, potrivit cărora bărbatul reprezenta o amenințare teroristă.

Sursa: Mediafax 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău