Atac terorist la Melbourne, în Australia. Autoritățile percheziționează mai multe locații

  • 10 Noiembrie 2018 11:33
Atac terorist la Melbourne, în Australia. Autoritățile percheziționează mai multe locații

Autoritățile australiene au anunțat sâmbătă că efectuează percheziții la cel puțin două locații din suburbia orașului Melbourne, unde vineri a fost comis un atac de natură teroristă comis vineri, relatează Euronews.

Autorul atacului a înjunghiat trei persoane, dintre care una mortal, fiind ulterior împușcat de poliție și a decedat la spital.

Acesta a fost identificat de către autorități ca fiind Hassan Khalif Shire Ali, în vârstă de 30 de ani.

„Echipajele de combatere a terorismului execută mai multe percheziții la două adrese din Werribbe și Meadows Heights în această dimineață. Vom reveni cu mai multe detalii”, au anunțat reprezentanții poliției din statul Victoria.

Atât Hassan Khalif Shire Ali cât și fratele său erau cunoscuți autorităților pentru implicare în acțiuni teroriste. Fratele atacatorului a fost arestat anul trecut după ce polițiștii au descoperit că plănuia un atac terorist în Melbourne.

„Autorul atacului ne este cunoscut și nouă și autorităților federale, pentru fapte legate de terorism. Este fratele unui suspect pe care l-am arestat anul trecut pentru că plănuia un atac terorist”, a declarat Graham Ashton, ofițer de poliție.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău