Câți candidați vor lupta pentru șefia Capitalei

  • 19 Septembrie 2019 18:04
Câți candidați vor lupta pentru șefia Capitalei

Astăzi a fost ultima zi de depunere a actelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar sau consilier local. De dimineață, nu mai puțin de 12 pretendenți la funcția de primar general al municipiului Chișinău au depus dosarele, relateaza Radio Chișinău.

În ultima zi de depunere a dosarelor s-au înscris 12 pretendenți la conducerea Chișinăului. Candidatul Partidului Democrat, Vladimir Cebotari, a declarat că oamenii ar trebui să aleagă primarul pentru fapte și nu din considerente politice.

Candidatul formațiunii Partidului Nostru, Ivan Diacov, declară că dacă va ajunge primar îi va concedia pe funcționarii Primăriei care sunt implicați în scheme de corupție.

Și liberalul Dorin Chirtoacă își dorește un al patrulea mandat de primar, ca să poată să continue proiectele europene începute și să le asigure un nivel înalt de viață cetățenilor.

În ultima zi și-a depus actele pentru a candida la funcția de primar și fostul ministru al Apărării, Vitalie Marinuță, secretarul Partidului Verde Ecologist din Moldova.

Și deputatul Octavian Țîcu, ales pe listele Blocului ACUM și care a anunțat că părăsește fracțiunea Platformei DA, a depus actele pentru Primăria Chișinău din partea Partidului Unității Naționale. El a declarat că nu se va afilia politic și că își dorește să transforme Chișinăul într-un un oraș european.

Președintele Partidului Popular Românesc, Vlad Țurcanu, a depus actele pentru a se înregistra în cursa electorală pentru funcția primăria Chișinău. El a declarat că își dorește un oraș modern și a spus că viziunea sa asupra orașului Chișinău este una românească.

Și fostul primar interimar Ruslan Codreanu a depus actele ca independent spunând că dorește să conducă din nou Chișinăul și că municipiul are nevoie de un manager bun.

Candidatul Blocului ACUM, ministrul de Interne Andrei Năstase, a depus în ultima zi actele pentru a se înregistra în cursa electorală pentru Primărie. El crede că oamenii vor vota la acest scrutin mai masiv decât anul trecut, când a fost ales primar, dar rezultatele alegerilor pentru primărie au fost anulate.

S-au mai înscris în cursa pentru primăria Chișinău socialistul Ion Ceban,  Andrei Donică, de la Mișcarea Profesioniștilor „Speranța - Надежда”, Teodor Cârnaț, din partea Partidului ”VOINȚA POPORULUI”, Valerii Klimenco de la Partidul „Șor” și Valeriu Munteanu și de la „Uniunea Salvați Basarabia”.

Alegerile locale generale vor avea loc la 20 octombrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău