Asistența în domeniul apărării și securității a fost discutată în cadrul întrevederii dintre membrii Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică și experții NATO

  • 21 Septembrie 2021 16:36
Asistența în domeniul apărării și securității a fost discutată în cadrul întrevederii dintre membrii Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică și experții NATO

Membrii Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică au avut, astăzi, o întrevedere cu oficiali ai  Ministerului Apărării al Republicii Moldova și un grup de experți ai NATO.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Legislativului, vizita are loc în contextul derulării celei de a II-a faze a Pachetului de asistență pentru Republica Moldova în cadrul Inițiativei de Consolidare a Capacității de Apărare (DCBI), care presupune asistența, inclusiv tehnică, oferită Republicii Moldova de către statele membre și partenere ale NATO.

Agenda discuțiilor a vizat subiecte referitoare la stadiul actual de cooperare Republica Moldova – NATO.

În cadrul întrevederii, Lilian Carp, Președintele Comisiei securitate națională apărare și ordine publică, a mulțumit echipei de experți DCBI pentru asistența acordată în vederea dezvoltării capacității de apărare și securitate a țării noastre.

”Este important ca Armata Națională să fie una modernizată, să asigurăm militarilor o bună pregătire, dar și un pachet de asistență socială, astfel încât domeniul apărării să fie unul atractiv pentru tineri,” a menționat deputatul.

La rândul său, experții DCBI au reiterat disponibilitatea de cooperare și de oferire în continuare a asistenței instituțiilor din domeniul apărării și securității din Republica Moldova.

De menționat că Republica Moldova a fost acceptată de către Alianța Nord-Atlantică ca parte a Inițiativei de Consolidare a Capacității de Apărare (DCBI), în anul 2015.

Prin intermediul acestei inițiative Alianța Nord Atlantică s-a angajat să sprijine Republica Moldova în efortul său de reformare și modernizare a sectorului de securitate și apărare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău