Asasinarea liderului separatist "Ghivi" din Donețk, posibilă datorită implicării unei tinere care lucra pentru serviciile ucrainene

  • 06 Martie 2020 11:15
Asasinarea liderului separatist

Oleg Sugherei, angajat al Serviciului de Securitate din Ucraina (SBU), a dezvăluit câteva detalii referitoare la asasinarea, în februarie 2017, a comandantului batalionului separatist "Somalia" din Donețk, Mihail Tolstîh, cunoscut mai mult sub numele de combatant "Ghivi".

Potrivit angajatului SBU, după asasinarea, în toamna anului 2016, a liderului separatist Arseni Pavlov, cunoscut sub numele "Motorola", celălalt combatant, "Ghivi", se temea să iasă din casă. "Dar îi plăceau mult femeile, așa că i le aduceau acasă" - a menționat agentul SBU. Astfel, explică Oleg Sugherei, o tânără care lucra pentru serviciile de informații ucrainene, o "faimoasă blondă", a pătruns în anturajul lui "Ghivi".

Potrivit agentului SBU, care asigura protecția tinerei, "fata a reușit să plaseze un dispozitiv exploziv în biroul combatantului și, atunci când Ghivi a intrat dimineața în birou, bomba a explodat". Serviciile de informații ucrainene au lucrat timp de doi ani la această operațiune de eliminare a comandantului militar al separatiștilor din Donețk. "Ghivi" a fost ucis pe 8 februarie 2017, în biroul său din Donețk.

Sursa: Rador/ KORRESPONDENT

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău