Artiști din România și Republica Moldova, prezenți la deschiderea stagiunii Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinău

  • 28 Septembrie 2022 19:40
Artiști din România și Republica Moldova, prezenți la deschiderea stagiunii Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinău

Artiști din România și Republica Moldova vor participa la deschiderea stagiunii concertistice 2022-2023 a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. Evenimentul va avea loc pe 30 septembrie, la Palatul Național „Nicolae Sulac”, începând cu ora 19:00, cu un concert cu genericul „Interferențe culturale”.

Concertul inaugural aduce în atenția publicului creații semnate de compozitori de pe ambele maluri ale Prutului: D Variu, L. Gondiu, Gh. Ciobanu etc. Potrivit organizatorilor, cea mai spectaculoasă lucrare din concert este „La Bulciugu Mirelui” scrisă pentru cor și orchestră de compozitorul Dan Variu din România, scrie InfoPrut.

În concert vor fi prezenți artiștii Filarmonicii și invitați speciali care vor fi acompaniați de Orchestra Simfonică a instituției, sub bagheta dirijorală a maestrului Mihail Agafița: Tatiana Busuioc (soprano), Geta Burlacu, Nătălița Munteanu, Ruslan Bârlea (declamator, România), Radu Tălămbuță (vioară), Sergiu Mușat (clarinet).

În cadrul concertului vor mai evolua: Ansamblul de Dansuri „Fluieraș”, condus de Iurie Bivol, Ansamblul „Orient Dance”, condus de Natalia Duminică și Capela Corală Academică „Doina”, condusă de Ilona Stepan.

Al doilea eveniment din cadrul deschiderii stagiunii va avea loc la Sala cu Orgă pe 1 octombrie, ora 19:00, de Ziua Internațională a Muzicii. Pe scenă vor evolua: Concertino Accordion Band, soliștii Eugen Negruța (acordeon, bandoneon), Eugen Ursu (vioară) și invitatul special al serii Marin Gheras (nai).

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău