Armistițiul dintre Israel și Hamas, prelungit doua zile

  • 27 Noiembrie 2023 19:20
Armistițiul dintre Israel și Hamas, prelungit doua zile

Armistițiul de patru zile în luptele dintre Israel și Hamas, încheiat în cadrul unui acord intrat în vigoare vineri, va fi prelungit cu două zile, a declarat luni Qatarul, țară ce mediază acest acord, relatează Agerpres.

Armistițiul de patru zile în luptele dintre Israel și Hamas, încheiat în cadrul unui acord intrat în vigoare vineri, va fi prelungit cu două zile, a declarat luni Qatarul, țară ce mediază acest acord, informează AFP și Reuters.

În timp de armistițiul în vigoare este pe punctul să expire marți la orele 07:00 (05:00 GMT), "statul Qatar anunță că, în cadrul medierii în curs, un acord a fost încheiat pentru a prelungi armistițiul umanitar cu două zile în Fâșia Gaza", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor externe qatarez, Majed Al-Ansari, pe platforma X, fosta Twitter.

La rândul său, mișcarea palestiniană Hamas a declarat luni că a convenit cu Egiptul și Qatarul asupra unei extinderi cu două zile a armistițiului cu Israelul, în aceleași condiții ca armistițiul precedent de patru zile.

"S-a ajuns la un acord cu frații din Qatar și Egipt pentru extinderea armistițiului umanitar temporar cu alte două zile, în aceleași condiții ca armistițiul precedent", a anunțat Hamas într-o convorbire la telefon cu Reuters.

Hamas pregătește "o nouă listă" de ostatici care ar urma să fie eliberați "pentru a prelungi armistițiul", a declarat luni, într-un comunicat, Oussama Hamdan, cadru al mișcării islamiste palestiniene.

În termenii acordului de expiră marți, în fiecare zi, începând de vineri, Hamas a eliberat 13 ostatici israelieni, toți copii și femei, în timp ce Israelul a eliberat 39 de prizonieri, tot femei și tineri sub 19 ani.

Hamas s-a declarat deja gata pentru o prelungire a armistițiului, în timp ce Israelul cere să "primească 50 de ostatici suplimentari" după noaptea de luni spre marți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău