Armata iraniană avertizează SUA: Vom răspunde în 'forță' la amenințări

  • 24 Iulie 2018 18:54
Armata iraniană avertizează SUA: Vom răspunde în 'forță' la amenințări

Teheranul va riposta în 'forță' la continuarea amenințărilor americane împotriva intereselor Iranului, a avertizat marți SUA șeful Statului Major al forțelor armate iraniene, informează France Presse.

'Ei (americanii) vor primi o ripostă puternică și fermă (...) în locurile unde se află', a avertizat generalul Mohammad Bagheri, potrivit agenției oficiale Irna, proferând în continuare amenințări la adresa intereselor americane din regiune și din întreaga lume.

'Ideile zadarnice și inutile ale președintelui american nu se vor realiza niciodată', a afirmat el.

Tonul a crescut între Teheran și Washington după avertismentul adresat duminică de președintele Hassan Rouhani omologului său american Donald Trump, căruia i-a recomandat să 'nu mai tragă tigrul de mustăți' și a amenințat că un conflict cu Iranul va fi 'mama tuturor războaielor'.

Trump a răspuns printr-un tweet cu majuscule: ''NICIODATĂ SĂ NU MAI AMENINȚAȚI STATELE UNITE SAU VEȚI SUFERI CONSECINȚE CUM PUȚINI AU SUFERIT DE-A LUNGUL ISTORIEI'.

În declarația sa, generalul Bagheri a spus că Iranul nu a 'provocat niciodată război' și că el 'urmărește pacea și stabilitatea în regiune', dar a adăugat: 'Toate comploturile vizând poporul iranian vor fi eliminate încă din fașă, iar dușmanii vor primi o lecție de neuitat', conform AFP.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău