Arestul și dosarul împotriva lui Dorin Chirtoacă, pe agenda CALR al Consiliului Europei

  • 16 Octombrie 2017 16:45
Arestul și dosarul împotriva lui Dorin Chirtoacă, pe agenda CALR al Consiliului Europei

Situația privind arestarea și urmărirea primarului Chișinăului, Dorin Chirtoacă, va fi reflectată în proiectul unui document care va fi prezentat spre adoptare la cea de-a 33-a sesiune a Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CoE), care va începe miercuri, 18 octombrie, la Strasbourg.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la site-ul acestei organizații internaționale cu autoritate, sesiunea va fi condusă de Gudrun Mosler-Tornstrom, iar subiectul principal va fi "Politica descentralizată pentru integrarea cu succes a migranților". 

În contextul activităților sale de monitorizare, Congresul va lua examina, de asemenea, rapoartele privind situația democrației locale și regionale în Italia, Serbia și Elveția. Spre adoptare va fi prezentată o recomandare privind monitorizarea alegerilor locale din Finlanda. Membrii Congresului vor fi, de asemenea, informați cu privire la concluziile raportului privind alegerile pentru Consiliul Superiorilor din Erevan, Armenia. Totodată, este planificată o masă rotundă privind situația din Mostar (Bosnia și Herțegovina).

Situația lui Chirtoacă va fi discutată în legătură cu faptul că el este vicepreședinte al Congresului și se află în arest la domiciliu începând cu 26 mai 2017.

După cum a relatat anterior INFOTAG, procuratura îl suspectează pe primar, care a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei, de trafic de incluență în dosarul amenajării parcărilor cu plată în capitala Moldovei. Totodată, în iulie, pe numele lui Chirtoacă a fost deschis un nou dosar în care este acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu. Chirtoacă se declară nevinovat și consideră că este persecutat politic.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău