ARBI: Bunuri de circa 1,8 milioane de lei au fost sechestrate, iar 11 milioane de lei au fost depuse pe conturile trezoreriale în săptămâna precedentă

  • 14 August 2023 09:45
ARBI: Bunuri de circa 1,8 milioane de lei au fost sechestrate, iar 11 milioane de lei au fost depuse pe conturile trezoreriale în săptămâna precedentă

Două terenuri pentru construcție și două construcții locative au fost sechestrate într-un caz de spălare de bani și escrocherie. Acestea fac parte din bunurile de circa 1,8 milioane de lei sechestrate de Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI), din cadrul Centrului Național Anticorupție (CNA).

Printre acestea se numără două terenuri pentru construcție și 2 construcții locative, sechestrate într-un caz de spălare de bani și escrocherie. Săptămâna trecută, pe conturile trezoreriale ale agenției au fost depuse 11 milioane de lei. În prezent, ARBI are în examinare 113 de delegații, pe 81 de cauze penale, în privința a 173 de subiecți, informează CNA, într-un comunicat. 

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 4 expertize judiciare, dintre care 3 criminalistice și o evaluare a imobilului, în procedură fiind alte 57 de expertize. Ofițerii de urmărire penală au pornit 2 cauze penale și au propus pentru transmitere în judecată o cauză penală. La moment, organul de urmărire penală al CNA gestionează 382 de dosare.

Direcția legislație a recepționat 40 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 15 rapoarte de expertiză și 11 avize. La moment, se lucrează pe 56 de materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat 5 analize operaționale, alte 83 de studii sunt în procedură, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 140 de caziere de integritate.

Direcția educație anticorupție a desfășurat o activitate de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție pentru 30 de tineri.

În penitenciare se află două persoane, arestate în dosarele CNA, iar o persoană a fost plasată în izolatorul centrului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău