Arabia Saudită îi va primi la pelerinajul de la Mecca numai pe cei vaccinați împotriva COVID-19

  • 02 Martie 2021 15:21
Arabia Saudită îi va primi la pelerinajul de la Mecca numai pe cei vaccinați împotriva COVID-19

Arabia Saudită le va cere musulmanilor care doresc să participe la pelerinajul din locurile sfinte de la Mecca și Medina să fie vaccinați anti-COVID-19 înainte de sosirea în această țară, care anul trecut a permis numai un pelerinaj foarte limitat, relatează marți agenția EFE.

Ministrul saudit al sănătății, Tawfiq al-Rabia, a declarat că inclusiv cei însărcinați cu organizarea și lucrătorii care se ocupă de instalațiile religioase și sanitare din orașele sfinte vor trebui să fie vaccinați înainte de începerea ''Haji'', pelerinajul anual de la Mecca, ce se va desfășura în luna iulie.

Fiecare musulman apt fizic și care își permite din punct de vedere economic este obligat să participe la acest pelerinaj cel puțin o dată în viață.

În afara pelerinajului anual, milioane de musulmani din întreaga lume obișnuiesc să viziteze Arabia Saudită pe parcursul întregului an pentru Umrah, un pelerinaj mai mic la Marea Moschee de la Mecca și la moscheea Profetului Mahomed la Medina.

Ambele lăcașuri de cult au fost închise anul trecut șapte luni din cauza pandemiei, fiind redeschise în octombrie cu o afluență limitată la 30% din capacitate.

Pelerinajul de la Mecca s-a desfășurat la sfârșitul lunii iulie 2020 cu un număr de numai aproximativ o mie de fideli, cetățeni saudiți sau rezidenți în regat.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău