Aprobat! Georgienii vor călători FĂRĂ VIZE în Uniunea Europeană

  • 28 Februarie 2017 07:45
Aprobat! Georgienii vor călători FĂRĂ VIZE în Uniunea Europeană

Consiliul UE si-a dat luni, 27 februarie, acordul final pentru liberalizarea regimului de vize pentru cetatenii Georgiei, se arata intr-o declaratie a Consiliului UE, conform Washington Post.

„Pe 27 februarie, Consiliul UE a adoptat un regulament privind liberalizarea regimului de vize pentru cetatenii din Georgia care calatoresc in UE”, se spune in declaratie, scrie turism.bzi.ro cu referire la Washington Post.

„Acest acord va face mai apropiate popoarele din Georgia si UE si va spori turismul si calatoriile de afaceri. Este rezultatul realizarii de catre Georgia a reformelor necesare. In plus, adoptarea recenta a mecanismului de suspendare a facut posibil acest acord”, a spus ministrul Afacerilor Interne si Securitatii Nationale, Carmelo Abela.

Sefii Consiliului UE si ai Parlamentul European sa semneze regulamentul aprobat. Ceremonia de semnare a Regulamentului este programata pentru 1 martie.

Dupa aceea, textul va fi publicat in Jurnalul Oficial si va intra in vigoare la 20 de zile dupa publicare.

Parlamentul European s-a pronuntat pentru liberalizarea regimului de vize cu Georgia printr-un vot covarsitor de 533 la 66, la 2 februarie curent.

La inceputul lunii decembrie a anului trecut, tarile membre ale Uniunii Europene si Parlamentul European au pus capat unei dispute interne care bloca liberalizarea regimului de vize cu Ucraina si Georgia, ajungand la un acord despre cum sa simplifice mecanismul de reintroducere a vizelor in caz de urgente.

Uniunea Europeana a promis calatorii fara vize celor 45 de milioane de ucraineni si 5 milioane de georgieni in schimbul reformelor nepopulare facute de cele doua guverne. Dar pe fundalul crizei migrantilor de anul trecut, Franta si Germania au insistat sa se gaseasca mecanismul prin care vizele sa poata fi reintroduse rapid in caz de nevoie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău