Apple vinde pentru prima dată piese de schimb pentru repararea iPhone-urilor

  • 17 Noiembrie 2021 17:26
Apple vinde pentru prima dată piese de schimb pentru repararea iPhone-urilor

Grupul american Apple Inc a anunțat miercuri că pentru prima dată va începe să vândă publicului larg piese de schimb și unelte pentru ca oamenii să-și repare unele dintre telefoanele iPhone și computere Mac, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Acest program vine după ani de presiuni din partea grupurilor de consumatori, care au determinat Apple să ofere un acces larg la manualele de reparații și la componente originale.

În 2019, Apple a început un program în care unitățile de reparații independente puteau achiziționa piesele sale de schimb, manuale de instrucțiuni și unelte. În prezent, în acest program sunt 2.800 de unități independente, pe lângă cei 5.000 de furnizori autorizați de reparații, a informat Apple.

Acum, clienții companiei americane vor putea să cumpere acele componente direct pentru a face propriile lor reparații, după citirea instrucțiunilor. Magazinul online va începe cu aproximativ 200 de piese de schimb și unelte pentru rezolvarea celor mai obișnuite probleme ale ecranelor, bateriilor și camerelor modelelor iPhone 12 și 13. Ulterior, programul va fi extins la computere Mac.

Apple a informat că programul va demara la începutul lui 2022 în Statele Unite și ulterior va fi extins în mai multe țări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău