API: Mai multe instituții de presă online au propagat informații false și denigratoare, iar unele mass-media rămân a fi părtinitoare

  • 11 Noiembrie 2020 16:25
API: Mai multe instituții de presă online au propagat informații false și denigratoare, iar unele mass-media rămân a fi părtinitoare

În prima săptămână de după primul tur al alegerilor prezidențiale, mai multe instituții de presă online au propagat informații false și denigratoare, iar unele mass-media rămân a fi părtinitoare. Este una dintre concluziile celui de-al șaselea raport de monitorizare a reflectării de către presa online a perioadei și campaniei electorale. Astfel, trei dintre cele 12 instituții de presă online monitorizate au purtat o adevărată campanie de denigrare a candidatei la prezidențiale Maia Sandu, prin dezinformare și titluri sexiste. Experta Asociației Presei Independente, Aneta Gonța.

„Avem cel puțin trei instituții care în continuare sunt foarte părtinitoare, cu un comportament editorial similar, cu elemente accentuate de tendențiozitate și părtinire, care îl favorizează și promovează în mod clar pe candidatul independent Igor Dodon și au defavorizat-o clar și masiv pe candidata PAS, Maia Sandu. Semnalăm o adevărată campanie de discreditare, atacare, denigrare, prin informații false, insinuări, formulări sexiste a fost desfășurată de cel puțin trei publicații în raport cu Maia Sandu. Cele trei redacții care s-au remarcat prin promovarea acestei campanii sunt actualităti.md. aif.md și kp.md”.

După monitorizarea a 12 instituții mass-media online, în perioada 1-7 noiembrie, candidata PAS la alegerile prezidențiale Maia Sandu a apărut de cele mai multe ori în context negativ, pe când contracandidatul său, Igor Dodon a apărut de cele mai multe ori în context pozitiv.

Raportul de monitorizare al presei online în perioada electorală este al șaselea la număr și  a fost realizat de Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte și Asociația Presei Independente.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău