Anticorupție.md | Cum și-a aranjat traiul ex-directorul SIS, care i-a expulzat pe profesorii turci (Revista presei)

  • 10 Martie 09:56
Anticorupție.md | Cum și-a aranjat traiul ex-directorul SIS, care i-a expulzat pe profesorii turci (Revista presei)

Revista presei din 10 martie 2021

Cum și-a aranjat traiul ex-directorul SIS, care i-a expulzat pe profesorii turci, vedeți într-un reportaj video pe Anticorupție.md. Fostul director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari, singurul dintre oficialii moldoveni care a fost condamnat în dosarul expulzării profesorilor turci, își duce traiul într-o gospodărie de lux, amplasată pe trei terenuri destinate construcțiilor dintr-un cartier elitist din Chișinău. Atât terenurile, cât și construcțiile, au ajuns în proprietatea lui Botnari când acesta deținea funcții înalte de demnitate publică, fiind unul dintre apropiații și protejații lui Vladimir Plahotniuc, scrie portalul Anticorupție.md. Deși locuiește acolo de ani buni, fostul funcționar nu și-a declarat niciodată imobilele, acestea fiind înregistrate pe numele socrilor săi. Vasile Botnari nu pare să fie afectat financiar de faptul că a rămas fără serviciu, dar nici de amenda care i-a fost aplicată pentru expulzarea profesorilor turci. Fostul director de la SIS conduce un bolid de lux, angajează oameni pentru întreținerea gospodăriei și cheltuie lunar cel puțin 9 mii de lei pentru serviciile de pază”, relevă investigația Anticorupție.md.

Socialiștii uneltesc un plan prin care liderul PSRM, Igor Dodon să ajungă deputat în actualul Parlament, relatează Jurnal TV. Nu mai vor anticipate, dar îl vor pe Dodon deputat în actualul Parlament! Pentru aceasta, până joi, un deputat socialist, ales pe o circumscripție din nordul țării, ar urma să renunțe la mandatul de deputat, pentru ca Dodon să poată candida la funcția electivă vacantă pe data de 16 mai, când vor fi organizate alegeri locale noi în câteva localități din Republica Moldova. Scenariul discutat în aceste zile la PSRM presupune, potrivit surselor Jurnal TV, organizarea alegerilor în circumscripția de la Ocnița concomitent cu aceste alegeri locale”.

Dodon vrea să fie CUMPĂRATE 2 000 000 de doze de vaccin anti-COVID, după care să fie organizate ANTICIPATE, titrează Ziarul Național. Socialistul Igor Dodon susține că R. Moldova trebuie să cumpere 2 000 000 de doze de vaccin anti-COVID-19, pentru a vaccina două treimi din populația R. Moldova, după care să fie organizate alegeri anticipate. „Mergem la anticipate, dar nu acum. Acum, timp de două-trei luni, trebuie să stabilizăm situația, să aducem în țară 1 500 000 - 2 000 000 de doze de vaccin, pentru a imuniza 2/3 din populație. După asta putem merge în campanie electorală. Nu poți să mergi acum, când avem mii de cazuri zilnic”, a declarat în această seară Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Ziarul Național mai informează că Zinaida Greceanîi l-a convocat din nou pe premierul interimar: Ciocoi afirmă că a găsit bani pentru procurarea vaccinului anti-COVID, iar achiziția ar putea fi făcută prin DEROGARE de la lege.

R. Moldova ar putea primi finanțare adițională în lupta cu COVID-19, notează Cotidianul. Președinta Maia Sandu a semnat marți, 9 martie, decretul pentru inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare privind Proiectul „Răspuns de Urgență Ia COVID-l9 – finanțare adițională”.

Directorul Spitalului Municipal „Sfânta Treime”, despre ambulanțele care stau în rând, chiar de la intrarea pe teritoriul Departamentului de Triere COVID-19: „Este arhiplin” – titrează Ziarul de Gardă. Oleg Crudu, a declarat pentru ZdG că numărase la un moment dat circa 20 de ambulanțe, coadă la Departamentul Triere COVID-19 al Spitalului Municipal „Sfânta Treime”. „În ultimele zile vin mai multe ambulanțe decât înainte. Departamentul este arhiplin. Pacienții sunt primiți când se eliberează locuri. Sunt multe adresări într-un timp scurt”, a declarat pentru ZdG directorul Spitalului Municipal ”Sfânta Treime”, Oleg Crudu. Zilnic la Departamentul Triere COVID-19 al Spitalului Municipal „Sfânta Treime” vin în jur de 160 de ambulanțe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
24
Nori împrăștiați
Umiditate:78 %
Vint:5,66 m/s
Wed
25
Thu
25
Fri
27
Sat
26
Sun
23

Curs oficial BNM 24 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6495 0.0123
USD 17.7143 -0.0284
RON 4.3942 0.0033
UAH 0.6459 0.0001
RUB 0.2412 0.0002
Arhivă Radio Chișinău