ANSA va asigura gratuit măsurile de monitorizare a animalelor din gospodăriile particulare

  • 22 Decembrie 2021 14:30
ANSA va asigura gratuit măsurile de monitorizare a animalelor din gospodăriile particulare
Foto: ANSA

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a demarat procedurile de oferire gratuită a accesului la măsurile sanitare veterinare (testări de laborator și vaccinări), identificarea și înregistrarea animalelor din gospodăriile particulare, transmite MOLDPRES.

Vicedirectorul general al Agenției, Alexandr Manciu, a explicat că, astfel, societatea va avea acces la servicii veterinare minime necesare, inclusiv înregistrarea și identificarea animalelor gratuită, fapt ce va spori siguranța produselor alimentare de origine animală și îndeosebi cele obținute în gospodăriile non-profesionale. De asemenea, va putea fi implementat mult mai eficient Programul acțiunilor strategice de supraveghere, profilaxie și combatere a bolilor la animale, de prevenire a transmiterii bolilor de la animale la om și de protecție a mediului, notează sursa citată.

Potrivit oficialului ANSA, medicii și felcerii veterinari, recent angajați în circumscripțiile teritoriale sanitar-veterinare din subdiviziunile teritoriale pentru siguranța alimentelor, vor fi antrenați în activități cum ar fi gestionarea, combaterea și eradicarea unor eventuale focare de boli oficial notificabile ale animalelor. „Toate acestea vor contribui la creșterea calității vieții în mediul rural”, a declarat Alexandr Manciu.

Toate datele colectate, aferente Programului strategic și identificării animalelor vor fi introduse în sistemele informaționale Registrul de Stat al animalelor, Managementul măsurilor sanitar veterinare și Managementul laboratoarelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău