ANRE a RESPINS majorarea tarifelor la producerea energiei electrice

  • 20 Decembrie 2016 14:31
ANRE a RESPINS majorarea tarifelor la producerea energiei electrice

Agenția Națională pentru Reglementare Energetică a respins solicitarea societății pe acțiuni „Termoelectrica” de a majora tarifele la producerea energiei electrice. Decizia a fost luată în ședința de marți, 20 decembrie, transmite IPN.

Directorul ANRE, Sergiu Ciobanu, a spus că cererea SA „Termoelectrica”de majorare a tarifelor a fost respinsă  pentru că nu există suficiente argumente în acest sens. „Costurile suportate de ei se încadrează perfect în tarifele pe care le au la ziua de azi”, a declarat Sergiu Ciobanu.

Directorul „Termoelectrica”, Veaceslav Eni, a menționat că nu este mulțumit de decizia ANRE. „Noi considerăm că Agenția abordează prevederile metodologiei și legislației incorect”, a spus Veaceslav Eni. Potrivit lui, costul gazului folosit pentru generarea energiei electrice constituie peste 80% din preț și acesta a dus la majorarea cheltuielilor pentru producerea energiei.

„Termoelectrica” a prezentat în luna august o cererea la ANRE prin care a solicitat majorarea tarifului pentru producerea energiei electrice cu 12,3%.

O cerere de majorare a tarifului la serviciile de distribuție și furnizare a energiei electrice către consumatorii finali, casnici și non-casnici, a fost înaintată acum o săptămână și de întreprinderile grupului Fenosa în Moldova. Consiliul de Administrație al ANRE va lua o decizie în termen de 180 de zile calendaristice de la data înregistrării cererii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău