ANI a refuzat să controleze averea unui deputat. Declarațiile de avere și interese personale ale angajaților Primăriei Chișinău, sub lupa inspectorilor instituției

  • 01 Iunie 2020 11:47
ANI a refuzat să controleze averea unui deputat. Declarațiile de avere și interese personale ale angajaților Primăriei Chișinău, sub lupa inspectorilor instituției

Au fost întocmite 4 procese-verbale de refuz a inițierii procedurilor de control al averilor unui deputat, unui procuror, unui primar și ale unui consilier local, anunță Autoritatea Națională de Integritate (ANI), în raportul pentru perioada 25 - 29 mai.

De asemenea, instituția a decis să nu verifice respectarea regimului incopatibilității de către un deputat și doi consileri locali, precum și al celui ce ține de conflictele de interese privind un membru al Consiliului Superior al Magistraturii și doi vicepreședinți de raion.

De asemenea, ANI anunță că au fost întocmite 3 procese-verbale prin care s-a inițiat controlul privind respectarea regimului juridic al incompatibilităților (doi consilieri locali și un membru al CSM). Au fost inițiate 5 cauze contravenționale pentru nedepunerea declarației și pentru depunerea tardivă a declarației în privința unui judecător al CSJ, unui șef a întreprinderii municipale, 2 angajați ai Primăriei Chișinău și un consilier local din mun. Strășeni.

Au fost emise 9 acte de constatare, din care:

- 1 act de constatare pe aspectul restricțiilor (contabil șef din cadrul unei primării),

- 1 act de constatare pe aspectul conflictelor de interese (director de grădiniță din mun. Chișinău),

- 1 act de constatare pe aspectul averii (procuror),

- 6 acte de constatare de încetare.

Au fost întocmite 4 procese-verbale cu privire la contravenții, fiind aplicate amenzi în sumă de 3000 lei și au fost repartizate inspectorilor de integritate, pentru verificare, 127 de declarații de avere și interese personale ale angajaților din cadrul Primăriei mun. Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău