Angela Merkel a cerut omologilor săi europeni să apere granițele externe ale UE

  • 06 Mai 2016 09:00
Angela Merkel a cerut omologilor săi europeni să apere granițele externe ale UE

Cancelarul german Angela Merkel a cerut joi, 5 mai, la Roma, omologilor săi europeni să apere granițele externe ale Uniunii Europene, pentru a evita o revenire la naționalism.

Într-o conferință de presă comună cu șeful guvernului italian, Matteo Renzi, Angela Merkel a subliniat că libera circulație în Europa se află în joc și a insistat asupra importanței respectării demnității umane a migranților. Oficialul german este de părere că trebuie împărțită povara' fluxului de migranți între toate țărilememebre ale UE, pentru că nu este posibilă închiderea frontierelor.

Potrivit Rador, premierul italian a evocat necesitatea unei strategii pentru Africa, așa cum a fost cazul pentru rezolvarea problemei rutei Balcanilor, care a condus sute de mii de refugiați din Turcia, în Grecia. Italia susține o strategie pe termen lung și Uniunea Europeană este cea care trebuie să preia conducerea, a adăugat premierul italian. În acest context, Renzia criticat poziția Austriei, care dorește să instaleze un dispozitiv anti-imigranți la frontiera comună cu Italia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău