Angajatul consulatului britanic arestat în China a revenit în Hong Kong

  • 24 August 2019 15:08
Angajatul consulatului britanic arestat în China a revenit în Hong Kong

Familia angajatului consulatului Marii Britanii în Hong Kong care fusese arestat în China a anunțat sâmbătă că tânărul a revenit în fosta colonie britanică, informează AFP și CNN, citate de AGERPRES.

Simon Cheng dispăruse pe 8 august în cursul unei călătorii de afaceri la Shenzhen, oraș la frontiera cu Hong Kong. Guvernul chinez a anunțat în cele din urmă că angajatul consular era arestat pentru 15 zile.

'Simon Cheng a revenit în Hong Kong', a anunțat sâmbătă familia sa pe Facebook, precizând că bărbatul își va lua 'timp pentru a se odihni și recupera'.

'Salutăm eliberarea lui Simon Cheng și suntem încântați că s-a putut reuni cu familia sa', a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Foreign Office. 'Vom continua să-i acordăm sprijin', a adăugat ea, menționând că Simon Cheng și familia sa au cerut să le fie respectată viața privată.

Presa chineză a scris că motivul arestării lui Simon Chen este faptul că acesta 'a solicitat serviciile unor prostituate'.

Tânărul de 28 de ani a respins pe pagina sa de Facebook toate acuzațiile împotriva sa, numindu-le 'total fabricate'.

Relațiile dintre Beijing și Londra sunt tensionate după declanșarea de ample manifestații, în urmă cu doua luni, în fosta colonie britanică, restituită Chinei în 1997 în urma unui acord care îi conferă o semiautonomie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău