Andrian Candu: Zeci de camioane fără însemne transportă muniții și armament de la Cobasna în destinații necunoscute

  • 05 Iulie 2018 09:19
Andrian Candu: Zeci de camioane fără însemne transportă muniții și armament de la Cobasna în destinații necunoscute

În Transnistria se întâmplă lucruri foarte stranii. Zeci de camioane fără însemne transportă muniții și armament din depozitul de la Cobasna în destinații necunoscute. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

Potrivit lui, orice încercare a Comisiei Unificate de Control, a ofițerilor moldoveni de a afla informații, de a opri, de a identifica ce se întâmplă s-au soldat cu eșec. „Atunci când nu sunt respectate acordurile, atunci când există mișcări de genul ăsta, ne dăm seama în ce situație suntem noi când vorbim despre securitatea țării”, a declarat Andrian Candu.

În opinia șefului legislativului, există elemente legate de tot ceea ce înseamnă război hibrid la nivel de atacuri cibernetice, propagandă, sunt elemente legate de sisteme energetice, amenințările Federației Ruse legate de gaz și energie electrică pentru Republica Moldova, Ucraina și Georgia. Andrian Candu a vorbit inclusiv despre activitățile serviciilor speciale și secrete pe teritoriul Republicii Moldova „Iată de ce încercăm să găsim împreună soluții. Deja am trasat unele soluții la nivel regional între Ucraina, Georgia și Republica Moldova în cooperarea noastră”, spune șeful legislativului.

Vorbind despre Parteneriatul Estic, Andrian Candu susține că pentru UE s-a produs reprioritizarea subiectelor de politică externă și Republica Moldova trebuie „să lupte” pentru a ocupa un loc de frunte în continuare în lista statelor asupra cărora își îndreaptă privirea Uniunea Europeană.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău