Andrian Candu, despre viitorul partid, acuzațiile privind finanțările externe și colaborarea PDM cu PSRM

  • 25 Februarie 2020 08:08
Andrian Candu, despre viitorul partid, acuzațiile privind finanțările externe și colaborarea PDM cu PSRM

Grupul Pro Moldova format din cei șase deputați care au părăsit Partidul Democrat va apela la colectarea de fonduri, donații, sponsorizări, dar și investiții proprii pentru a face față cheltuielilor cu privire la viitoarea activitate. În prezent, liderul celor șase deputați Andrian Candu, afirmă că grupul nu are finanțare, dar nici cheltuieli nu înregistrează. Declarațiile deputatului au fost făcute în contextul în care foștii colegi de formațiune au afirmat în spațiul public că grupul ar fi finanțat din surse externe, informează IPN.

Atunci când vrei să ataci, când nu ești mulțumit de ceva și mai ai și un adversar în persoana noastră, și după ce au fost disensiunile din echipa Partidului Democrat prin impunerea unor viziuni, a unor acțiuni cu care nu eram de acord, este mai ușor să vii să acuzi. Te gândești ce nu le place oamenilor, de exemplu, să audă de Șor, de Plahotniuc și e mai ușor să pui ștampile ca să distrugi un proiect”, a declarat Candu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi de” de la postul public de televiziune TVR Moldova.

Cât despre faptul că Partidul Democrat colaborează cu Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Candu spune că în interiorul formațiunii existau premise, informații și zvonuri despre acest lucru.

„Se știe pe interior că existau foarte multe discuții, existau foarte multe telefoane, existau foarte multe mesaje, întâlniri, discuții telefonice, sms-uri. Este vorba și de conducerea Partidului Democrat, și conducerea Partidului Socialiștilor, și de prim-ministru, și de președinte. Dar, până la urmă este bucătăria lor internă ce vor să facă și cum vor să facă. Dacă vor să facă coaliție cu PSRM, să o facă, dar să-și asume acest lucru”, a adăugat Candu.

Despre viitorul partid Pro Moldova, Andrian Candu menționează că la baza viitoarei formațiuni de centru-dreapta se va afla o doctrină social-liberală cu elemente de patriotism, tradiționalism și tot ce este legat de Moldova.

Șase deputați ai Partidului Democrat au anunțată miercuri, 19 februarie, că părăsesc formațiunea politică, dar și fracțiunea parlamentară a democraților. Este vorba despre Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur, Corneliu Padnevici și Grigore Repeșciuc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău