Andrian Candu acuză Rusia că ar elibera transnistrenilor pașapoarte cu locul nașterii în autoproclamata RMN

  • 09 Februarie 2018 08:43
Andrian Candu acuză Rusia că ar elibera transnistrenilor pașapoarte cu locul nașterii în autoproclamata RMN

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, susține că autoritățile de la Moscova eliberează locuitorilor din regiunea separatistă transnistreană pașapoarte rusești, în care locul de naștere indicat nu este Republica Moldova, ci este autoproclamata republică moldovenească nistreană.

„Vreau să vă spun că instituțiile noastre de drept au identificat foarte multe pașapoarte rusești eliberate parsoanelor care s-au născut în regiunea transnistreană și pe care la locul nașterii scrie republica moldovenească nistreană. Adică cum, cineva în Rusia recunoaște că regiunea transnistreană e separată? Cum atunci rămâne că recunoaștem integritatea teritorială?”, a declarat într-o emisiune televizată Andrian Candu, citat de Adevărul Moldova.

El a precizat că „nu e un secret pentru nimeni că administrația de acolo (Tiraspol) e controlată doar de Federația Rusă. 

„Tot ce se întâmplă în Transnistria e cu amestecul Federației Ruse. Armata, munițiile sunt ale Federației Ruse. Sunt și decizii ale organizațiilor internaționale privind retragerea și recunoașterea implicării Federației Ruse. În acelați timp, nu sunt mișcări ca să se rezolve problema”, susține Candu.

Șeful Legislativului a mai învinuit Rusia că s-ar implica în finanțarea unor politicieni de la Chișinău.

„Vă aduceți aminte de ce a fost arestat și acuzat Bolboceanu? Bolboceanu este fost coleg în Parlament care a fost reținut în flagrant, care primea bani din parte aunor persoane pentru anumite informații și pentru așa-numita tentativă de corupere inclusiv a unor deputați. Este vorba de serviciile secrete ale Federației Ruse”, a menționat Candu, potrivit sursei citate. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău