Andrian Candu, în Polonia, a abordat tema relansării cooperării parlamentare
-
16 Aprilie 2016 12:22
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, cu ocazia participării la sărbătoarea care a marca 1050 de ani de la creștinizarea Poloniei, a vorbit cu oficialii polonezi despre relansarea cooperării pe platforma Adunării Parlamentare a celor două state, pentru transferul de expertiză și bune practici în procesul de armonizare a legislației naționale la acquis-ul comunitar. Câteva…
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, cu ocazia participării la sărbătoarea care a marca 1050 de ani de la creștinizarea Poloniei, a vorbit cu oficialii polonezi despre relansarea cooperării pe platforma Adunării Parlamentare a celor două state, pentru transferul de expertiză și bune practici în procesul de armonizare a legislației naționale la acquis-ul comunitar. Câteva sute de înalți oficiali polonezi și europeni s-au reunit la Poznan pentru a celebra, împreună cu poporul polonez, 1050 de ani de la creștinizarea țării, transmite IPN.
Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, în marja evenimentului, Andrian Candu a purtat discuții cu președintele Poloniei Andrzej Duda, mareșalul Sejm-ului polonez, Marek Kuchciński, dar și cu vicepreședintele Bundestagului Germaniei, Johannes Singhammer.
În cadrul discuțiilor cu oficialii polonezi au fost abordate subiecte ce țin de consolidarea relațiilor bilaterale pe toate dimensiunile, inclusiv la nivel interparlamentar. Mareșalul Sejm-ului polonez a dat asigurări că Polonia și, în mod special, legislativul polonez, este gata să sprijine în continuare Republica Moldova.
Oficialii au mai discutat despre inițiativele Poloniei privind susținerea statelor din regiune, inclusiv a Republicii Moldova, prin intermediul forurilor regionale pe care aceasta le va organiza în perioada următoare și la care Moldova a fost invitată să participe.
Andrian Candu a discutat cu vicepreședintele Bundestagului Germaniei, Johannes Singhammer, despre dinamizarea dialogului interparlamentar între forurile legislative ale celor două țări. În altă ordine de idei, oficialii s-au referit la rolul Germaniei în cadrul Președinției în exercițiu a OSCE și la eforturile depuse în prezent pentru reluarea discuțiilor în formatul 5+2 de reglementare transnistreană. Oficialul german a declarat că țara sa va susține în continuare modernizarea Republicii Moldova, pentru a asigura stabilitatea, securitatea și bunăstarea în regiune.