Andrei Spînu la Baku Energy Week: „Solicităm crearea unui mecanism de solidaritate pentru țări ca R. Moldova, pentru depășirea crizei energetice actuale”

  • 04 Iunie 2022 12:24
Andrei Spînu la Baku Energy Week: „Solicităm crearea unui mecanism de solidaritate pentru țări ca R. Moldova, pentru depășirea crizei energetice actuale”

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a vorbit la Forumul Baku Energy Week despre provocările prin care trece R.Moldova și despre necesitatea diversificării rutelor și surselor de aprovizionare cu energie pentru sporirea securității energetice. În context, Andrei Spînu a cerut crearea unui mecanism de solidaritate pentru țări ca Republica Moldova, important pentru depășirea crizei energetice actuale, potrivit unui comunicat al Ministerului.

Forumul Baku Energy Week a reunit în cadrul unei platforme de discuții privind asigurarea securității energetice, reprezentanți guvernamentali ai țărilor din regiune, dar și lideri ai industriei energetice la nivel internațional.

În marja evenimentului, vicepremierul Andrei Spînu a avut mai multe întrevederi bilaterale: cu secretarul adjunct pentru diplomație energetică în Biroul Resurse Energetice, Departamentul de Stat al SUA, Laura Lochman; cu ministrul azer al Energiei, Parviz Shahbazov, dar și cu miniștrii azeri ai economiei și agriculturii, Mikayil Jabbarov și Inam Karimov.

Amintim că vicepremierul Andrei Spînu participă în perioada 1 – 4 iunie la Forumul Baku Energy Week, care se desfășoară în capitala Republicii Azerbaidjan.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău