Andrei Spînu: Guvernul a stopat licitația câștigată de compania rusă „Silovîe Mașinî”

  • 12 Aprilie 2022 08:42
Andrei Spînu: Guvernul a stopat licitația câștigată de compania rusă „Silovîe Mașinî”

Compania din Rusia „Silovîe Mașinî" nu va implementa proiectul de reabilitare a blocurilor energetice de la Termoelectrica. Guvernul a sistat procesul licitației câștigat anterior de firma rusească. Vicepremierul spune că decizia a fost luată după ce au fost făcute publice atrocitățile comise de armata rusă în Ucraina, notează IPN.

Vicepremierul Andrei Spînu spune că statul a stopat licitația câștigată deja de compania rusă „Silovîe Mașinî”, companie care se află pe lista sancțiunilor occidentale impuse Rusiei după agresiunea militară din Ucraina.

„Pe 18 martie s-a dat răspuns de câștigare a licitației de către acea companie, în același timp s-au întâmplat mai multe lucruri, ce vizează sancțiunile care ar putea să apară în următoarea perioadă, după ceea ce s-a întâmplat în Bucea, Irpin. Decizia pe care a luat-o Guvernul este să nu urmeze această licitație și în perioada următoare vor urma demersurile necesare către Banca Mondială pentru a încheia această licitație complet. Vom vedea în perioada următoare ce putem face ca să reabilităm Termoelectrica”, a spus Andrei Spînu în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV.

Deși licitația a fost câștigată de compania buclucașă din Rusia, contractul încă nu a fost semnat. Vicepremierul spune că „Silovîe Mașinî” este compania care s-a încadrat în bugetul anunțat de Guvernul de la Chișinău.

„Proiectul a fost gândit pentru reabilitarea a ceea ce deja este. Nu s-a propus schimbarea a nimic din ce e acolo. Nu s-a propus un buget nelimitat, să le spunem că noi vrem cea mai bună tehnologie. Era un buget clar de 13 milioane și dacă nu te încadrezi în 13 milioane, nu te încadrezi”, a mai spus Andrei Spînu.

Proiectul de reabilitare a blocurilor energetice de la Termoelectrica în forma sa actuală se realizează cu sprijinul Băncii Mondiale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău