Andrei Spînu: E prematur să spunem cum vor evolua prețurile la gaze pentru moldoveni

  • 15 Septembrie 2021 17:48
Andrei Spînu: E prematur să spunem cum vor evolua prețurile la gaze pentru moldoveni

Viceprim-ministrul Andrei Spînu, ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale, spune că este prematur să se facă estimări cum vor evolua prețurile la gaze pentru cetățenii moldoveni. „Noi avem un alt mecanism de stabilire a prețurilor pentru Moldova, care e diferit de cel de la bursele internaționale. Chiar dacă acum se atestă o creștere mare a preșului gazului pe piețele internaționale, aceasta nu va afecta imediat Republica Moldova”, a declarat Andrei Spînu, la conferință de presă, transmite IPN.

Ministerul este în discuții cu Moldovagaz. Chiar astăzi, a avut loc o discuție cu directorul companiei, în vederea stabilirii următorilor pași până la semnarea contractului de livrare a gazelor. Moldovagaz este în discuție cu concernul rus Gazprom și, probabil, în perioada următoare ministerul va avea discuții și cu Gazprom pe subiectul gazelor, a comunicat Andrei Spînu.

Vicepremierul a mai spus că Guvernul se gândește și la un program de susținere a cetățenilor vulnerabili în perioada rece a anului, în caz de se va ajunge la o creștere de tarif în perioada următoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău