Președinta Maia Sandu a discutat cu cetățenii R. Moldova stabiliți cu traiul în Statele Unite ale Americii

  • 20 Aprilie 2022 12:02
Președinta Maia Sandu a discutat cu cetățenii R. Moldova stabiliți cu traiul în Statele Unite ale Americii

Președinta Maia Sandu, împreună cu Administratoarea USAID, Samantha Power, a participat ieri seară la o discuție cu cetățenii R. Moldova stabiliți cu traiul în Statele Unite ale Americii.

Potrivit unui comunicat al Președinției, discuțiile s-au referit la situația din regiune și din R. Moldova, dar și la „admirabila mobilizare” a concetățenilor noștri pentru a ajuta refugiații din Ucraina. Maia Sandu le-a mulțumit pentru strângerile de fonduri pe care le-au organizat pentru a-i sprijini pe cei fugiți de război.

Discuțiile au vizat și sprijinul pe care îl oferă SUA. „Am convenit că vom consolida, în continuare, relația cu concetățenii din afara țării, implicându-i în promovarea Republicii Moldova, în realizarea proiectelor investiționale și de dezvoltare. Ne dorim mult ca oamenii noștri să revină acasă, dar, între timp, instituțiile statului trebuie să dezvolte mecanisme concrete care să permită participarea mai largă a diasporei la procesele de transformare a țării”, a spus șefa statului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău